Annika_schrijft » Specials » Invoeren auto
Annika_schrijft: Informatie van A tot Z

Invoeren van een auto uit Duitsland

Jaarlijks worden er veel nieuwe en gebruikte auto’s uit met name Duitsland ingevoerd. De belangrijkste reden is het financiële voordeel, dat tot stand komt doordat de prijzen van auto’s in Duitsland lager zijn dan in Nederland. Onderaan deze pagina staat een aantal artikelen vermeld die ieder een aspect van dit onderwerp behandelen, en waarin je uitgebreide relevante informatie vindt.

Waarom zijn de prijzen van auto’s in Duitsland lager

In plaats van de vraag waarom de prijzen van auto’s in Duitsland lager zijn, kun je je ook afvragen waarom de prijzen van auto’s in Nederland hoger zijn. Dit wordt veroorzaakt door de BPM heffing op nieuwe auto’s, die ook doorwerkt in de prijs van gebruikte auto’s. De huidige BPM op nieuwe auto’s wordt echter vanaf dit jaar in een aantal stappen afgebouwd. In plaats van belastinginkomsten uit BPM en motorrijtuigenbelasting, gaat de overheid in de toekomst inkomsten krijgen uit de regeling kilometerheffing.

Zelf een auto uit Duitsland in Nederland invoeren

Wanneer je zelf een auto uit Duitsland in Nederland wilt invoeren, dan moet je een aantal stappen nemen voordat je je Nederlandse kentekenbewijs voor de auto krijgt. Denk hierbij aan het vervoer van de in Duitsland gekochte auto naar Nederland, de RDW keuring en de BPM aangifte.
Een auto in Duitsland kopen

Een auto in Duitsland kopen

Je hebt ontdekt dat de auto die jij wilt kopen in Duitsland veel goedkoper is dan in Nederland. Zelfs met bijtelling van de invoerkosten, heb je nog een aanzienlijk financieel voordeel, dus je besluit…
Zelf auto invoeren en aanvragen Nederlands kentekenbewijs

Zelf auto invoeren en aanvragen Nederlands kentekenbewijs

Je hebt een auto in Duitsland gekocht en wilt deze in Nederland invoeren, om er hier een Nederlands kentekenbewijs voor te krijgen zodat je ermee van de openbare weg gebruik kunt maken. Over hoe dit i…
Gepubliceerd door Annika_schrijft op 10-01-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!